A mi caminónk (Porto-Fisterre)

Camino Portugués 5.nap - Rates - Barcelos 16 km

2014. augusztus 26. - mizakgotti

A "segítő kezek" napja
2014. július 29. (Rates-Barcelos)

Az ÚT második gyaloglós napja !

A mi időnk szerint 6 órakor ébresztettük magunkat, de senki sem mozdult, így vártunk fél órát (kár volt!) fél 7-kor gyors pakolás és háromnegyed 7-kor Lali fején fejlámpával nekivágtunk a 2. etapnak. A lábfájás és az izomláz hatalmas volt, de valahogy mégis engedelmeskedtek a végtagjaink (még szerencse!) :)

P1140244.JPG

                       Ez már az "új" bakancs Lali lábán, amit még be is kellett törni, mondjuk ezen a terepen hamar ment :)

 

Ahogy fogytak a kilométerek úgy fogyott az erőnk ismét, de valahogy most már könnyebb volt menni. A mi ütemünk lassabbnak volt mondható a meglehetősen nagy súlyú hátizsákjaink miatt (ebben én vagyok a "bűnös" (sátor,gyógyszerek stb.),  de mentségemre mondva én is kivettem a részem a cipelésből. Barcelosba érve végérvényesen biztossá vált, hogy Lalinak bakancsra van szüksége. Jó néhány boltba betértünk és a nyelvi hiányosságaink ellenére (2 eladó is csak nekünk segített) sikerült megfelelő lábbelit venni! Ennek örömére elhatároztuk, hogy az alberguében főzni fogunk! (Vettünk darált húst és tésztát) :) , de a a nagy hőség és a városi forgalom miatt túlmentünk a zarándokszálláson ! Egy építkezésen kértünk kétségbeesve segítséget, ahol mind a húsz munkás összeszaladt és egyikük azután beült a mikrobuszába és előttünk menve mutatta végig az utat.:) Még a szomszédban lévő kulcsot is ő kérte el és adta a kezünkbe !

P1130942.JPG

P1130945.JPG

 Útközben Barcelos felé nagyon sok  gyönyörű kápolna mellett és csendes terecskén gyalogoltunk keresztül

P1130948.JPG

P1130951.JPG

 Barcelos nagyon szép kis város benyomását keltette és a napsütésre sem lehetett panaszunk :)

P1130949.JPG

P1130954.JPG

Ilyen egy átlagos portugál vidéki családi ház !! ( fűteniük nem kell)    Barcelos egyik kis tere

OBRIGADÓ!! / KÖSZÖNÖM !! /Hamar megtanultuk ezt a szót és nagyon hálásak voltunk. A szállás szuper volt (ki tudtunk mosni, főztünk finom milánói spagettit és még pihenni, várost nézni is volt időnk.) 10-11 zarándok álmodta az igazak álmát ezen az éjszakán itt Barcelosban, ezen a szuperül felszerelt zarándokszálláson. Itt találkoztunk másodjára a spanyol orvos házaspárral,megismertük ugyanis Carlosnak a már Ratesben látott és általunk megcsodált faragott vándorbotját :)

WP_20140729_006.jpg

                              A barcelosi albergue kívülről ( elég nehéz lett volna segítség nélkül ide jutni a városi forgatagban)

WP_20140729_002.jpg

                                Az albergue belső udvara, szemben a konyhával és a mosókonyhával

A bejegyzés trackback címe:

https://micaminonk.blog.hu/api/trackback/id/tr286636993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása